Php-розробник топ навичок стаття від «Мережні Технології, NT Academy»

Zend framework фахівців можна знайти у таких відомих компаніях, як Cisco Вакансія Middle/Senior PHP Developer WebEx та BNP Paribas. Якщо любите дивитися відеоуроки, то цей курс ідеально вам підходить. Якщо ви вже трохи вивчали PHP і хочете пропустити засвоєні теми, то можете перейти до будь-якого розділу, натиснувши на таймкод в описі.

Пошук спеціаліста по PHP за допомогою ITExpert

Також у свій штат співробітників ми наймаємо розробників PHP для створення нових рішень. Бажаєте прискорити результати з пошуку резюме PHP-developer’ів? У ITExpert є гаряча база кандидатів з найрізноманітніших вакансій, а також команда рекрутерів, які зможуть надати швидкий результат. PHP — мова Backend-розробки для web та інших продуктів. І хоча IT-ком’юніті щорічно порушує питання “Is PHP dead?

Вас заинтересовала профессия «Программист PHP»?

Що повинен знати PHP-розробник

Backend розробники відіграють ключову роль у створенні та підтримці серверної частини ПЗ. Вони відповідають за обробку запитів, роботу з базами даних, розробку API, забезпечення безпеки та ефективності роботи додатків. Без них неможливо уявити функціонування багатьох веб-сайтів, мобільних додатків та інших програмних продуктів. Back-end розробник повинен знати серверні мови програмування, такі як PHP, Python, Ruby, Java, Perl, Node JS (програмні платформи). Додатково до Node JS спеціалісту корисно буде вивчити Express (бібліотеку для взаємодії платформи Node JS з сервером) і Mongo DB (базу даних для отримання та зберігання інформації). Додатково застосовуються фреймворки Symfony, Codeigniter, Yii, Zend Framework, Kohana тощо.

Вимоги IT-компаній до PHP-розробникам різних рівнів: Junior, Middle, Senior

Однак, варто мати на увазі, що роботодавці зазвичай вважають за краще бачити у кандидатів документ, що підтверджує їхню професійну освіту і підготовку. Навчання самостійно може обмежити вас у доступі до високооплачуваних проєктів і призвести до відсутності перспективи розвитку. Якщо ваша мета – побудувати успішну кар’єру у веб-розробці, рекомендується звернути увагу на онлайн-курси з веб-програмування. Перспективи розвитку професії досить позитивні, адже зі зростанням цифрової економіки попит на frontend-розробників лише збільшується.

Необхідні навички та знання

У підсумку, набуття та підтримка всебічного набору технічних навичок є одним з важливих способів зробити вас цінним членом будь-якої команди розробників. Глибоке розуміння інтерфейсних мов програмування, таких як JavaScript, CSS і HTML, має важливе значення для того, щоб виявляти й виправляти будь-які помилки у вебдизайні. Ми розглянули кілька ключових аспектів, які необхідно знати PHP розробнику. Від розуміння мови PHP і використання фреймворків до знання інструментів розробки та мов програмування – всі ці навички та знання допоможуть розробнику створювати якісне програмне забезпечення.

Як стати PHP-розробником. План дій для початківців

  • Не забудьте вказати в оголошенні діапазон заробітної плати.
  • PHP-програміст займається розробкою та підтримкою вебдодатків, сайтів та інших програмних рішень.
  • Проте, якщо ви вже володієте ними, це виділить вас серед інших претендентів на посаду.
  • Ви можете детально ознайомитися з інформацією в розділі блогу, а також з іншими статтями, які можуть стати корисними у розвитку бізнесу.

Один із популярних прикладів фронтенд-фреймворків — це React, розроблений Facebook. Інструмент дозволяє створювати динамічні інтерфейси користувача за допомогою компонентної моделі. З ним frontend-розробник може розділити інтерфейс на невеликі незалежні компоненти, які можна використовувати повторно, спрощуючи тим самим процес розробки та обслуговування коду. Також функції React дозволяють відображати потрібні частини веб-сторінки під час зміни даних на сайті. Ви можете бути чарівником з PHP-кодом, але якщо ви не знаєте, як спілкуватися з іншими, вам буде важко ефективно працювати над командним проєктом. Ви повинні вміти розмовляти з клієнтами, колегами й керівництвом, розуміти цілі проєкту/бізнесу, піднімати питання і пояснювати, як ваша робота вписується в більш широкий продукт.

Ці 5 універсальних питань допоможуть зрозуміти компетенції кандидата. Найпростіший і найшвидший спосіб вивчити нову професію — пройти навчання в рамках онлайн-курсу великої школи. Поставити «чисті» PHP, Apache і MySQL самостійно з нуля або застосувати готові пакети –  Xampp ,  Denwer  і інші. І напевно треба викинути із опису Apache як застарілу технологію.

Backend-розробник повинен розгорнути на комп’ютері веб-сервер, щоб тестувати свій код. Організація локального сервера можлива в трьох варіантах. Іншими словами, backend-розробка – це отримання інформації, її запис в базу і повернення даних на сайт, де вони будуть представлені користувачеві засобами Frontend.

Портфоліо можна створити у форматі веб-сайту, профілю GitHub або PDF-файлу із завершеними проектами. Теоретично, ви навіть можете написати код для свого сайту, демонструючи таким чином свої навички веб-розробки. Не забувайте регулярно оновлювати портфоліо, поповнюючи його новими досягненнями. Знання API (інтерфейсу програмування додатків) — must-have для сучасного frontend-розробника, оскільки ця технологія дозволяє різним програмам взаємодіяти друг з одним. API визначає, яким чином дві різні системи можуть обмінюватися даними та запитами.

Що повинен знати PHP-розробник

Її широко використовують у системах керування контентом, таких як WordPress, і великих web-додатках. Віртуалізація, така, як Vagrant або Docker, дає змогу створювати та керувати віртуальними середовищами розробки. Вивчення цих засобів допоможе вам створювати ізольовані та переносні розробницькі оточення. Попрацювавши над кількома проектами, ви можете почати формувати своє портфоліо як фронтенд-розробник. У той час як резюме описує ваші навички, саме портфоліо наочно показує, що компанія може отримати, запросивши вас працювати у них. Frontend developer та верстальник працюють разом для створення привабливих, функціональних та ефективних інтерфейсів, але їх завдання можуть відрізнятися залежно від конкретних вимог проекту.

Фізично Vagrant знаходиться на комп’ютері, але сприймається не як локальний сервер. Розробник підключається до нього не по localhost, а по іншому IP, який він сам і прописує. PHP-програміст займається розробкою та підтримкою вебдодатків, сайтів та інших програмних рішень. Серед важливих soft skills розробника — тайм-менеджмент, комплексний підхід до розв’язання проблем та лідерські якості. Крім як «бо просте в вивченні» я особисто іншого сенсу не бачу. (Сам колись в кризу 2008го року був певний час PHP-істом, але тоді в моєму випадку це був вибір PHP або без роботи).

🕒 Навчання тільки онлайн – гнучкий графік для вашого успіху. Показуємо перших релевантних кандидатів вже за 2–3 дні після початку пошуків. Раніше ми писали про те, як вивчити JavaScript, Python та .NET.

Головне мотивація та бажання навчатись”, – перераховує Java developer (backend) компанії SPD-Ukraine Дем’ян Куріленко. Окрім здобуття вищої освіти, корисним буде проходження курсів, які пропонують безкоштовно компанії. У процесі навчання PHP програмування з нуля, рекомендується використовувати комбінацію онлайн-курсів, підручників і практичних проєктів. Розуміння основних принципів роботи серверів і протоколу HTTP дасть вам змогу ефективно розробляти та розгортати веб-додатки на PHP. Вивчіть основи Linux-систем, налаштування веб-серверів Nginx і Apache.

Що повинен знати PHP-розробник

Ви зможете зрозуміти загальні концепції програмування, що підвищує кваліфікацію і здатність аналізувати та вирішувати проблеми. Якщо бекенд-розробник захоче займатися чат-ботами, може створити власний “тестовий” бот. “Це та складова, яка “ховається” за frontend-складовою”, – додає PHP Developer компанії Ekreative Петро Кулибаба.

Компанії по всьому світу шукають кваліфікованих фахівців, які можуть створювати зручні та привабливі інтерфейси для програм та сайтів. З появою нових технологій та фреймворків у сфері фронтенд-розробки фахівці можуть безперервно розвиватися та розширювати перелік своїх навичок, що також грає на руку їхньому доходу. Якщо дуже стисло дати визначення, то лінію між backend та frontend можна провести через API, споживачем якого є користувацький інтерфейс – UI. Бекендер розробляє усю ту частину, яка дозволяє віддати на API підготовлені для UI дані.

За кодом цілком можна скласти враження про підхід розробника до виконання завдань. Якщо необхідно краще зрозуміти рівень знань претендента та оцінити його вміння вирішувати конкретні завдання, без тесту не обійтися. А враховуючи великий попит на таких фахівців та дуже різноманітний пул кандидатів, знайти розробника непросто. Досвідчені розробники рідко сидять без роботи, тому для пошуку рекрутери використовують всі доступні способи. При цьому backend-розробка є динамічною галуззю, яка постійно розвивається. Технології та вимоги постійно змінюються, тому для успішної кар’єри в цій галузі важливо постійно оновлювати і розвивати свої навички.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *